HOME              SCHILDERWERK           GLASSERVICE       DUURZAAM ONDERHOUD

Buitenschilderwerk

 

Het buitenschilderwerk van woningen en gebouwen moet regelmatig worden bijgehouden. Vooral de houten delen moeten regelmatig onderhouden worden, zodat er geen achterstallig onderhoud ontstaat.

Het buitenschilderwerk wordt ongeveer een keer per vijf jaar opnieuw gedaan. Daarbij is het schilderwerk bij panden op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk bij panden op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als je ziet dat het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder.  Vooral op de liggende onderdelen, zoals een vensterbank waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint zijn indicatoren.

 

 

Houtrot reparatie

 

Houtrot reparatie is helaas af en toe nodig. Houtrot is een fenomeen dat vaak voorkomt in wat oudere panden. De hoofdoorzaken van houtrot zijn namelijk ondeugdelijk schilderwerk en detaillering.Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen: goed onderhouden schilderwerk en goede afwatering en ventilatie voorkomen vaak al de meeste houtrot.

Soms is het echter te laat. Er zijn verschillende reparatiemethoden en materialen te bedenken: een en ander hangt uiteraard af van de ernst van de houtrot en omstandigheden in het huis of de ruimte. Vervanging van materialen is soms ook nodig; het aanpakken van de oorzaak is echter het belangrijkst.

Leg daarom uw probleem met betrekking tot houtrot aan Schildersbedrijf Nienhuis voor: wij denken met u mee over oorzaak en oplossing. Of dat nu reparatie,vervanging of iets anders is.

 

 

 

 

 

 

Binnenschilderwerk

 

Binnenschilderwerk is voor een groot deel verantwoordelijk voor de sfeer binnen uw huis. Wat de meeste mensen vergeten is dat het binnenschilderwerk ook dient ter bescherming van uw hout- en muurwerk. Voor gevelkozijnen geldt bijvoorbeeld dat goed binnenschilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk.

Er is natuurlijk van alles mogelijk op dit gebied met allerlei soorten verf, latex  en behang. Wij kunnen u direct helpen met alle topmerken op verf en behang gebied zodat u voor elk interieur kunt slagen.

 

 

Siep Nienhuis | Handelsweg 21 | 9804 TK  Noordhorn | Telefoon: 0594-504720 | Mobiel: 06-50878778

Wandafwerking

 

Een stijlvolle wandafwerking geeft een creatieve opwaardering aan het interieur. Een echte sfeermaker. En tevens een methode om scheurvorming definitief aan het oog te onttrekken. Schildersbedrijf Nienhuis heeft alle technieken in huis.

 

Wanneer kiezen voor speciale wandafwerking?

Behangen en schilderen zijn voor de hand liggende technieken om een wand af te werken. Maar er zijn ook manieren die een meer exclusieve sfeer scheppen, die meer uitstraling geven en die het wonen en werken veraangenamen. Sierpleisters. Meerkleurenverf. Spuitpleister. Stoffen. Glasweefsels. Vinyl... Het scala aan mogelijkheden is praktisch onbeperkt.Wandbekleding hoeft niet altijd als sfeermaker te fungeren. In ziekenhuizen worden speciale typen afwerking ook gekozen om de reinigbaarheid. In scholen tellen bijvoorbeeld duurzaamheid en slagvastheid.